2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, kuruluşnın kullanım dershaneı gibi faktörler yanık olmaktadır.

Menteşeler: Mühür menteşeler, yangın esnasında bapnın çerçeveye sargılı konumda kalmasını sağlamlar.

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.

Her yangın merdiveninin her iki yüzında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Kullanılan kapı fitili dâhilin esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz kazançlı kapı fitili kullanılarak daha adi üretim esenlanabilir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği sayesinde alevlerin yoklama altına düzenınmasında koltuk olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve ayaında tek taçıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en yangın kapısı az 120 dakika dayanıklı örek ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın merdivenlerinin bir yerının kesinlikle engelsiz olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi binalardaki yangınlarda kişi kayıplarının olmasını vahim oranda düşürmektedir.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müntesip her detaya değindiğimiz makaslamakmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Zirda en birinci sınıf ve hoş layihamlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite bünyelar tarafından sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Bütün yangın kasası ve kanatları faik kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında kuruluşlabilecek sıva onarımı ve boya emekleri sayesinde baplar beis görmez.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page